Trüffelkrémek


... csokitojásokban. De lehetnének csokikosarakban, vagy akár 5-7 cl-es likőrös poharakban is. Együtt is, külön is, ki hogy szereti. Látványos, finom, egyszerű, gyors, minden jó tulajdonsággal bír, ami fontos amikor az ember időhiányban van és közeleg az ünnep.


Hozzávalók:
  • 35-40 db fél csokitojás
Fehércsokis változat:
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló
Tejcsokis változat:
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló
Étcsokis változat:
  • 15 dkg 65%-os étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:
  1. Előző este mindhárom esetben egy-egy kisebb edényben a darabolt csokoládét és a tejszínt folyamatos keverés közben felolvasztjuk, összekeverjük. 
  2. Kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap mindhárom csokis tejszínt habverővel felverjük habosra, menet közben a fehér és tejcsokis tejszínhez fél-fél csomag habfixálót teszünk.
  4. Csillagcsőrös nyomózsákba, vagy díszítőpisztolyba tesszük és megtöltjük a csokitojásokat, vagy amit szeretnénk.
Fortélyok:
A csokidarabok felolvasztásakor kevergetés közben néha vegyük le a gázról, nehogy leégjen. Nem kell forrnia, főnie, csak egy homogén massza a cél. Mikróban is készíthetjük, ilyenkor 30 másodpercenként szigorúan át kell keverni. Amilyen finom csokit választunk, olyan finom lesz a végeredmény, ez a csokitojásokra is igaz. Óvatosan vágjuk ketté a csokitojásokat, könnyen törnek.



2 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj de kis aranyosak! És Isteniek lehetnek!

Melinda írta...

Köszönöm Szepyke!